Česká zmrzlina z Opočna

Sortiment zmrzlinových směsí MIXAR EXTRA

NázevBaleníObchodní baleníTrvanlivost
Vanilka 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Čokoláda 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Jahoda 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Pistácie 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Jogurt 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Meruňka 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Vanilka 12,5kg 12,5kg  6 měsíců
Višeň 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Smetanový 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců
Sušenka - Novinka 2kg 14kg (7x2kg) 15 měsíců

 

Návod na přípravu zmrzlinových směsí MIXAR EXTRA

a) studenou cestou bez pasterace

1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 min. odstát, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček.

Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu doporučujeme směs ve vanách lehce promíchat. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší nebo ji lze před zmrazením uchovat při teplotě do +4 °C (maximálně po dobu 60 minut) – www.szpi.cz.

b) teplou cestou s pasterací

Smícháme 1 kg sušené směsi s 2 litry studené pitné vody, scedíme a  tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.

Směs se zchladí na teplotu +4 °C do 90 minut po pasteraci. Směs lze bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší. Zchlazenou, nezmrazenou směs lze uchovat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4 °C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu – www.szpi.cz.

Pro přípravu shaku doporučujeme poměr 1:4 (1 díl Mixaru Extra a 4 díly vody).

 

Všechny naše zmrzlinové směsi jsou bezlepkové.

Kontakt
Petr Zářecký
Na Olivě 270, 517 73 Opočno
tel.: 776 663 384, privát: 721 466 682
email: zmrzlina.zarecky@seznam.cz
Česká zmrzlina z Opočna
© 2013 regenet, skript smartsolution