Česká zmrzlina z Opočna

Příprava zmrzliny

1. Sušené směsi

Zmrzlinové směsi mají velkou přednost ve velice jednoduché přípravě, což potvrdili jak velkoobchodníci tak i samotní cukráři. Směsi jsou vhodné jak pro točenou tak i škrabanou zmrzlinu, ale široké uplatnění najdou i při přípravě koktejlů, náplní do zákusků a přípravě krémů (zejména MIXAR vanilka).

Příprava studenou cestou bez pasterace

1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 min. odstát, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a v nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně do vaniček.

Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu doporučujeme směs ve vanách lehce promíchat.

Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit na teplotu -8°C a nižší nebo ji lze před zmrazením uchovat při teplotě do +4°C (maximálně po dobu 60 minut) – www.szpi.cz.

Příprava teplou cestou s pasterací

Smícháme 1 kg sušené směsi se 2 litry studené pitné vody, scedíme a tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.

Směs se zchladí na teplotu do +4°C do 90 minut po pasteraci. Směs lze buď bezprostředně zmrazit na teplotu -8°C a nižší. Zchlazenou, nemrazenou směs lze uchovávat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4°C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu –www.szpi.cz.

Hotová zmrzlina připravená studenou nebo teplou cestou musí být podána nejdéle do 48 hodin od zmrazení.

2. Tekuté směsi

Příprava je ještě jednodušší, protože od nás nakoupíte již hotovou tekutou směs, kterou stačí pouze nalít do zmrzlinového stroje a zmrazit. Tato směs je již tepelně ošetřená, a proto Vám tedy odpadá energeticky a časově náročná pasterace.

Kontakt
Petr Zářecký
Na Olivě 270, 517 73 Opočno
tel.: 776 663 384, privát: 721 466 682
email: zmrzlina.zarecky@seznam.cz
Česká zmrzlina z Opočna
© 2013–2024 morcinko.design, skript smartsolution