| Název | Balení | Obchodní balení | Trvanlivost |
|---|---|---|---|
| Ananas | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Banán | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Borůvka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Citron | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Cukrová vata Novinka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Černý rybíz | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Čokoláda | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Jahoda | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Kaktus | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Karamel | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Italská káva bez kofeinu | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Kokos | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Lesní jahoda | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Levandule | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Limetka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Lískový oříšek | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Malina | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Mango | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Mechový dort Novinka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Meruňka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Nugát | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Ostružina | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Pařížský krém | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Pistácie | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Pomeranč | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Skořice |
2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Slaný arašíd |
2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Slaný karamel | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Tvaroh |
2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Višeň | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
| Zelené jablko | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
a) studenou cestou bez pasterace
1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 min. odstát, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček.
Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu doporučujeme směs ve vanách lehce promíchat. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší nebo ji lze před zmrazením uchovat při teplotě do +4 °C (maximálně po dobu 60 minut) – www.szpi.cz.
b) teplou cestou s pasterací
Smícháme 1 kg sušené směsi s 2 litry studené pitné vody, scedíme a tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.
Směs se zchladí na teplotu +4 °C do 90 minut po pasteraci. Směs lze bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší. Zchlazenou, nezmrazenou směs lze uchovat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4 °C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu – www.szpi.cz.
Všechny naše zmrzlinové směsi jsou bezlepkové.