Česká zmrzlina z Opočna

Parfety pro dobrou náladu

Parfet Vanilkovo-karamelový

Suroviny: 500 g vanilkové zmrzliny, 90 g másla BOHEMILK, 140 g jemného hnědého cukru, 170 ml BOHEMILK smetany ke šlehání, čokoládové koule, karamelová omáčka (pro 4 osoby)

V hrnci rozehřejeme 90 g másla BOHEMILK. Přidáme 140 g jemného hnědého cukru a při nízké teplotě, aniž by vznikl var, za stálého míchání rozpustíme. Pak zvýšíme teplotu. Necháme 3 minuty táhnout (nevaříme), až je směs zlatohnědá. Přimícháme 170 ml smetany BOHEMILK a necháme zchladit. Poté ušleháme na hladkou hmotu. Do 4 zmrzlinových sklenic navrstvíme 500 g vanilkové zmrzliny, rozpůlené čokoládové koule a karamelovou omáčku. Ozdobíme zbytkem čokoládových koulí a podáváme.

Parfet Jahodovo-malinový

Suroviny: 500 g vanilkové zmrzliny, 250 g čerstvých jahod, 100 g malin, 80 g prášku na želé s jahodovou příchutí (pro 6 osob)

Rozmícháme 80 g prášku na želé s jahodovou příchutí v 500 ml vařící vody. Necháme vychladit až ztuhne. 125 g pokrájených jahod rozmixujeme na kaši. Do 6 sklenek navrstvíme 500 g vanilkové zmrzliny, želé, 125 g drobně nakrájených jahod, 100 g malin a jahodové pyré.

Parfet S višněmi a koňakem

Suroviny: 1000 ml vanilkové zmrzliny, 500 g vypeckovaných višní, cukr a jemný hnědý cukr, mletá skořice, koňak (pro 6 osob)

V hrnci smícháme 3 lžíce cukru, 2 lžíce jemného hnědého cukru, lžičku skořice a 3 lžíce koňaku. Ohřejeme za stálého míchání (aniž by došlo k varu) až se cukr rozpustí. Poté uvedeme do varu. Přidáme 500 g vypeckovaných višní a snížíme teplotu. 10 minut necháme táhnout, sejmeme z plotny a necháme vychladit. Višně s 1 litrem vanilkové zmrzliny navrstvíme do vysokých sklenek a přelijeme trochou višňového sirupu.

Parfet Čokoládový s likérem

Suroviny: 500 g čokoládové zmrzliny, 250 g BOHEMILK smetany ke šlehání, 185 g čokolády, piškoty, kávový likér (pro 4 osoby)

V míse smícháme 125 g pokrájené čokolády a vanilkových piškotů se 2 lžícemi likéru (nejlépe kávový) a 5 minut necháme odpočinout. Do 4 sklenic navrstvíme střídavě 500 g čokoládové zmrzliny, směs z piškotů, 250 g ušlehané šlehačky BOHEMILK a 60 g kousků čokolády. Navrch přidáme šlehačku a posypeme kousky čokolády.

Parfet S karamelem a oříšky

Suroviny: 1000 ml vanilkové zmrzliny, 100 g másla BOHEMILK, 100 g jemného hnědého cukru, 250 ml BOHEMILK smetany ke šlehání, sirup ze surového cukru (pro 5 osob)

V hrnci smícháme 100 g másla BOHEMILK, 2 lžíce sirupu ze surového cukru, 100 g jemného hnědého cukru a 250 ml šlehačky BOHEMILK. Ohřejeme při nízké teplotě za stálého míchání, až se vše „roztaví“. Nevaříme. Necháme mírně zchladnout. Do sklenic navrstvíme 1 litr vanilkové zmrzliny a teplou omáčku. Posypeme posekanými oříšky.

Kontakt
Petr Zářecký
Na Olivě 270, 517 73 Opočno
tel.: 776 663 384, privát: 721 466 682
email: zmrzlina.zarecky@seznam.cz
Česká zmrzlina z Opočna
© 2013–2024 morcinko.design, skript smartsolution